Agenda.

 

Breidagen 20 en 21 oktober 2017

Connie zal dan een lezing houden over de Gebreide kralen tasjes.

Ook geeft ze een workshop. Klik hier voor de workshop.

Mijn naam is Connie Grevers. In het dagelijkse leven werkzaam in het basisonderwijs maar opgeleid als lerares textiele werkvormen en handvaardigheid.
Ben opgegroeid in een echte handwerkfamilie. Moeder heeft haar hele leven een handwerkwinkel gehad. Op jonge leeftijd leerde ik breien. De voorliefde van het breien zit voornamelijk in het breien van traditionele patronen.


In 2009 schreven wij, moeder, zus Anke en ik het eerste boek: Gelderse gebreide mutsen en begonnen we een website: www.geldersemutsen.nl. Dit bleek een groot succes. Twee jaar later was het boek: Gebreide kralentasjes een feit. Inmiddels hebben we vier boeken uitgegeven en staan we in februari 2018 voor het tiende jaar op rij op de Handwerkbeurs in Zwolle als de Gelderse Mutsen.
In de jaren 80 heb ik leren breien met kralen. Eerst heel klein, steeds groter en steeds moeilijker. Bestaande boeken gaven niet meer genoeg uitdaging dus ik ging eerst zelf bestaande tassen op patroon zetten en deze van nieuw materiaal na breien. Langzaamaan kreeg ik een hele collectie antieke tassen met een zelfde nieuwe tas door mij na op patroon gezet en na gebreid.

Toen op naar de volgende uitdaging: het zelf ontwerpen van nieuwe kralentasjes. Ieder jaar probeer ik nieuwe ontwerpen te maken van kralentasjes, niet alleen meer gebreid maar ook gehaakt met kralen. In 2015 ontwierp ik de jute tas bekleed met kralen.
In al die jaren heb ik mij altijd in de geschiedenis verdiept van de kralentassen. Langzaam ben ik begonnen met het documenteren van allerlei gegevens over de geschiedenis van de kralentassen.
Tijdens de Breidagen ga ik over de geschiedenis en over de techniek van het kralentassen breien vertellen.
Naast documentatie breng ik voorbeelden mee die u mag bekijken. Graag zie ik u tijdens de Breidagen in Zwolle.

Er kunnen 50 mensen (vol=vol) gratis komen luisteren en kijken.

Datum:
Vrijdag 20 oktober 2017 en zaterdag 21 oktober 2017 van 13:00 tot 14:00 uur
Locatie: Suyderseezaal 1
Toegang is gratis, je kunt aanschuiven wanneer er plaats is