Geschreven door Connie en Anke Grevers

Toegevoegd op 28 mei 2012

Deens breiwerk

Afgelopen jaar is Anke op vakantie geweest in Denemarken en later samen is ze met Connie naar Fano geweest voor het twee jaarlijkse breifestival.
(Zie ook blog van 3 en 10 oktober)
Dit leverde een aantal mooie werkstukken op.
Connie kreeg met kerst o.a. een pakket wol om deze sjaal te breien. Het is een ajour patroon uitgevoerd in verschillende kleuren.


Op het breifestival in Fano kocht Connie van Hanne Falkenberg een pakket met patroon om dit rode vestje te breien. Nu is het te warm om te dragen maar in de winter is het een heerlijk wollen vestje.
Anke had eerder tijdens haar vakantie van Hanne Falkenberg ook een pakket gekregen voor haar verjaardag om deze sjaal te breien. Beide werkstukken zijn geheel uitgevoerd in ribbels en in één gedeelte gebreid dat vele voordelen heeft, je hebt niets in elkaar te naaien. Maar op het laatst heb je wel heel veel breiwerk op je schoot.

Connie in een kleurijk rood vestje van Hanne Falkenberg en Anke heeft een omslagdoek om in blauw en beige tinten. Op de tafel is het goed te zien dat het 1 geheel is. Zonder naden.

Op Fano was er een ontmoeting met Lotte Kjaer. Zij nodigde ons uit om ’s middags mee te doen met haar workshop. Daar leerden wij verschillende toepassingen van de luie wijvensteek. Aan het einde van de workshop hebben we toen ieder een bol wol gekocht met als resultaat een veel kleurige sjaal in luie wijvensteek. Een leuk aandenken aan een leuke middag.

Deze keer is de kleurrijkste van Anke (rechts en links van Connie). Eenvoudige sjaal die leuk op een effen grijze of zwarte trui te dragen is.
Alleen als de temperatuur weer flink (lees winters) gedaald is.