Geschreven door Anke Grevers
Toegevoegd op 21 oktober 2009


Handwerkbeurs Rotterdam

Met veel plezier hebben wij van 16 tot en 18 oktober op de handwerkbeurs in Rotterdam gestaan. Het plezier dat wij erin hebben is dat u zo enthousiast reageert.
Zelfs mensen die zeggen dat ze helemaal niet van poppen houden vonden onze stand toch mooi. Alle poppen stonden er weer te pronken in hun mooie jurkjes en met de mutsjes.
Ons boek: Gelderse Gebreide Mutsen had ook dit keer weer een centrale plaats gekregen op onze stand. Nu kregen we niet alleen de reactie van wat leuk dat er een boek van gemaakt is van al die gebreide mutsjes. We kregen ook reacties van dames die er al volop uit aan het breien waren geweest. En met succes want ze gaven aan dat de patronen duidelijk beschreven staan.
We hadden ook iets nieuws op onze stand. Zo had Connie zich helemaal uitgeleefd met allerlei kleurige mutsjes. Niet alleen de baby poppen hadden gekleurde gebreide mutsjes opgekregen ook de beren. Ze heeft zelfs een nieuw mutsje ontworpen dat op deze website staat onder nieuwe patronen, babypop muts.


Ook heeft zij een ster van een muts gebruikt om haar hobby kralen breien uit te breiden. Ook hiervan ziet u een patroon staan op deze website onder nieuwe patronen. De workshop die ze overigens op de beurs gaf, kralentasje breien, was een groot succes.
Verder was ik pas begonnen om met het patroon van mutsje 18, Henny draagt dit mutsje altijd op de beurs, een omslagdoek te breien in het zwart. Ook dit werd uitgebreid bewonderd. Als hij klaar is zal ik zeker een foto van de omslagdoek op onze website plaatsen.
De workshop babymutsje breien werd aanzienlijk minder bezocht als het kralentasje. Ik denk dat dit iets zegt over de ervarenheid van de breisters. Zij hebben veel ervaring met breien op 4 naalden maar komen daar kralen bij te pas dan wordt er toch moeilijker over gedacht.
Trouwens met dank aan de firma H.W. Mur uit Amersfoort die ons aan het juiste materiaal geholpen heeft voor de workshops.
Verder hadden we nog iets nieuws en dit willen wij ook via onze website aan gaan bieden. We hebben patronen gemaakt van de jurkjes. Er zijn twee patronen.


Patroon 1: naaipatroon van een jurkje en schortje voor een baby pop met bijpassende gebreide sokjes.
Patroon 2: naaipatroon van een jurkje en schortje voor een pop van 50 cm. Bij dit patroon zit een patroon van gebreide kniekousjes.
De kosten per patroon zijn € 2,50 incl. verzendkosten.
De kosten per twee patronen zijn € 4,50 incl. verzendkosten.

Wilt u dit patroon ontvangen stuur dan een mail naar anke.grevers@hotmail.com

Wij kijken met veel plezier op de gezellige beurs dagen terug.
De poppen kunnen nu een weekje uitrusten en gaan vanaf 1 november uit logeren naar museum Freriks in Winterswijk. Daar zijn ze de komende drie maanden te bewonderen