Geschreven door Anke Grevers

Toegevoegd op 26 november 2009

De kranten blijven schrijven in Winterswijk. Zowel de Winterswijkse Weekkrant al het Achterhoeks Nieuws hadden in week 47 een stukje geschreven over een te houden breicafé in museum Freriks op zondag 22 november.
Groots aangekondigd en voor ons verrassend groots uitgepakt.
Zo’n 50 liefhebbers van breien en streekdrachten togen naar het museum. Sommige met breinaalden en garen, anderen die schoven aan en kochten ter plekke naalden en een bolletje katoen. Gebreid zou er worden. Een goed patroon om mee te starten is patroon nr. 12, Baby hoedje met ster, uit het boek Gelderse gebreide mutsen. Die middag zijn er al flink wat resultaten behaald. De sterren groeiden met het uur. Erg leuk om te zien dat jouw patroon nagebreid wordt.
Ook hebben we enkele kinderen het breien geleerd. Oma’s geweldig dat jullie het de kleinkinderen nog leren!
De ‘deale’ van het museum was zondagmiddag even een gezellig breicafé. De koffie werd niet altijd warm gedronken omdat de inspanning groot was.
Dank jullie wel voor de gezelligheid en wij hopen op zondag 13 december wederom vele bezoekers en breisters te ontvangen. Want dan houden we van 14.00 – 17.00 uur weer een breicafé.
Tijdens het breicafé is ook de tentoonstelling te zien van de mutsjes. (nog tot eind januari).

Voor een leuke sfeer impressie verwijs ik u graag naar: http://www.winterswijk.org/www/index.php?option=com_content&task=view&id=9431&Itemid=1


Museum Freriks


Jong geleerd is oud gedaan.


Er werd flink gebreid


De 'deale' van het museum als breicafé